BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Aug 4, 2011

kawan separuh masa

ko ingat kekasih je ada separuh masa?
kawan lagi kerap dijadikan kawan separuh masa sebenarnya
macam mana plak jadi part time kawan ni?

aku berani jamin la,,
kebanyakan kita selalu jadi kawan part time
terutamanya perempuan

kita hanya kawan separuh masa
bila kawan2 hanya akan cari ko
bila dia ada masalah
setiap kali kontek ko pun
sebab dia ada masalah
tak pernah kol ko secara ikhlas
mesti nak mengadu domba masalah dia la,,
nak mintak nasihat la

time senang-lenang tak penah plak nak ingat kat ko an
asal susah sikit,,
dan2 tu la baru nak mencemar duli cari ko
kalo tak,,memang tak tahu la status diri dia
sama ada masih hidup atau pun tak

tapi,,benda tu biasa la kan
kalau takde hal,,
macam mana nak anta sms or call segala
kalau selalu kontek kang
ada jugak yang perasan
kata kita suka kat dia la ape la kan
lagi2 kawan berlainan jantina

untuk mengatasi masalah ini,,
supaya ko takde la rasa malu sangat bila nak mintak tolong kawan
dan tak dikatakan kawan cari kawan bila ada masalah je,,
ko harus la berbudi bahasa
contohnya,,
bila ada big event ke ape ke
ko hantar la sms ke ape ke
kalau kedekut sangat
kurang2 ucap la birthday dia kat facebook


kalau nak kurang rasa malu lagi,,setiap kali awal ramadhan ke,
dekat2 nak raya ke,,
atau event yang sewaktu dengannya,,
hantar la sms segala
ni tak,,
menyepi kadang2 3 tahun
bila ada masalah baru la nak cari member separuh masa tu kan..

tapi kawan yang baik,,
dia tetap layan ko punya kerenah bila ko nak mgadu masalah tu semua
walaupun 5thn dah pun ko tak penah muncul dalam hidup kawan tu
tapi takkan la ko tak tahu malu ye dak?
hohoho

1 comment:

wanda said...

hahaaa..sangat2 setuju...