BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Nov 26, 2010

pengajaran hari ni pulak

ko bajet ko cikgu ke hari-hari nak pagi pengajaran?
5 hari aku periksa cukup 5 pengajaran untuk ditulis dalam karangan BM SPM anda
dapat la 10 markah..

kakaka
mengarut la dulu sikit-sikit
bosan ah asyik serius je
aku dah cukup tertekan dengan keseriusan menjawab exam
jangan ko tambah dengn berblog secara serius
adoiii,,masuk tahap membebel la plak

ok..ak
pengajaran hari ini ialah
nak membina keluarga tidak semudah ko tersalah kelas waktu pergi exam
ehem,.
tadi paper family law
sangat menarik subjek ni
maklum la,,bab PERKAHWINAN!
bab yang korang teruja gila waktu form 5 dulu
ustaz tak ajar pun lagi bab tu,,ko dah khatam 2 3 kali dengan kawan-kawan

tapi lain pulak cerita dengan family law aku hari
sesungguhnya aku sungguh tak bersemangat belajar bab family ini
sangat la banyak aktanya
walaupun banyak akta,,
masih jugak orang taknak ikut
contohnya dalam bab poligami
ko hengat senang ke nak kawen lebih dari satu
dia punya proses sebenarnya takde la menggalakkkan sangat lelaki nak pasang cawangan lagi satu
tapi sebab prosedur yang banyak itulah orang kita banyak pilih untuk bayar fine je dari ikut prosedur..
dah..dah..
malas ar cerita detail sangat pasal akademik
nanti korang mula la kata alergik la,senak perut la
maklumlaaa,,benda berilmiah kan
hahahhaha

p/s:nama kes tu sepatutnya Ismail v. Aris Fadillah & Anor tapi aku tulis kes Faridah & Anor..kalau ko jadi lecturer,,ko nak bagi markah tak?hahahaha

4 comments:

PeNgEmiS dUniA said...

gudluck exam . t xphm tny beruk kt situ ye , haha :P

jau said...

hahahha
dgr cte beruk lg cerdik ye sejak duk u ni ha
btw,,tq pengemis dunia sudi singgah ini belog=)

Iskandar Zulkarnain said...

ak rasa ak penah baca artikel yg ditulis oleh seorg peguam muslim pasal bab poligami ni...

dia ckp mmg prosedurnya menyusahkn laki nk berbini lbh...sbb tu la ramai pi siam

cara ko cite tu mcm ko dh leh dpt full mark la dlm exam ko..haha:)

jau said...

macam tu fulmark?
tu stengah markah pun belum tentu