BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Aug 2, 2010

DSLR obsessionssssssss


dulu student kita ramai gila beli handphone canggih
sampai kita selalu dengar berita bahawa Kementerian Pengajian Tinggi pesan kepada pelajar IPT untuk guna wang PTPTN untuk belajar
bukan beli fon

tapi sekarang kementerian kena bimbang pasal DSLR plak
sebab wang PTPTN student guna untuk beli DSLR plak

yela,,zaman dah berubah kan
fon kini keperluan
jadi,budak2 dari zaman sekolah lagi parents dah provide fon canggih
tak payah tunggu masuk universiti
jadi,,mereka takde la teruja sangat bila nampak fon canggih

new issue nowadays is DSLR
mengapakah DSLR jadi pilihan?

-mungkin sebab DSRL kini berharga mampu milik..
yela,sebijik DSLR harga dia lebih kurang sebijik laptop je
tapi dia punya lense,,,,bapak mahal
kadang harga satu lense tu kita boleh beli 3 4 biji DSLR lagi

-ke ko rasa ko hot dan menawan bila bawak DSLR ke hulu ke hilir?


-ke ko rasa DSLR buat gambar muka ko cantik tanpa perlu edit beria-ria?


-ataupun ko rasa ko kaya bila pakai DSLR kat leher?


tu bergantung pada niat masing2 la kan
mana kita tahu niat orang
tapi memang ada satu golongan ni suka DSLR sebab kehebatan DSLR itu sendiri
bukan sebab nak menunjuk-nunjuk

sebab DSLR,
sahabat bermusuhan

sebab DSLR,
anak maki2 mak sebab tak bagi duit

sebab DSLR,

hidup student dibelenggu hutang

ohhh DSLR,
ko hanya mampu menjadi anganku saja

p/s:ukur baju dibadan sendiri..

2 comments:

yanee :D said...

wow jauuu. meletup sangt entry ni. clap clap ! :)

jau said...

hhahahah
tq2