BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sep 3, 2011

nak cerita raya jugak

tahun ni gambar raya tak banyak pun
sebabnya ialah
sibuk beraya
so,,tak sempat bergambar
err..itu excuse je
the main reason mestila sebab keadaan tubuh badan yang tidak slim seperti yang diharapkan
hahahaha

disebabkan condition badan yang tak berapa elok untuk dipaparkan,,
bila orang nak amik gambar,,
aku pun lari
walaupun hari2 pergi beraya lepas subuh
balik bila maghrib
memang marathon aku raya ha
4 hari berturut-turut
keluar rumah pagi pastu balik bila senja
memang beraya habis-habisan
cukup la buat bekal sementara tunggu next raya tahun depan

waktu p beraya rumah2 orang la kan
ada la beberapa benda menarik yang aku jumpa


nampak tak ketupat yang bahagian atas sekali tu?
besar an
ke tak nampak?
kalau tak nampak tengok gambar bawah ni


abaikan muka aku yang hodoh tu
aku dah siap p beraya dekat thailand segala baru la amik gambar ni
muka pun dah macam belacan
besar an ketupat belah kanan tu
first time kot aku jumpa ketupat besar macam tu
menurut orang2 tua
kalau dulu lagi besar
sebijik ketupat tu boleh muat 5kg beras pulut
ko bayang jela macam mana besarnya ketupat dulu
sekarang ni kecik dah sebab tukang buat tu dah meninggal
sekarang anak dia yang buat
so,,tak sebesar zaman mak dia buat la


ini pun aku rasa menarik jugak
bunga kaktus
cantik an
bukan kaktus berbunga hari2 macam pokok bunga lain
kalau bunga kaktus ni kembang,,
lagi cantik..
dulu aku ingat kaktus tak berbunga
tu yang jadi kagum lain macam jumpa bunga kaktus
hahaha

9 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

jau, selamat hari raya. maaf kalau ada salah silap. halalkan makan minum ye. :p

naik ni, aku nak duit raya. :)

jau said...

ko la bg duit rye kat aku..asyik buli aku je

Mr.Thinker@Ali said...

nak duit raya? ko braya lar bilik aku kat tradewinds nanti. kekeke. :p

eh jau, selamat hari raya tau. aku minta maaf sbb suka2 hati join group ko dan dapatkan markah free tanpa usaha. salah kata kata aku masa kita kat kelas. komen komen sini yang ko anggap annoy. dan juga telah membuli ko walaupun aku rasa tak pernah. maaf sangat sangat. :)

jau said...

ko dpt mrkh free tnpa usaha?hahaha..ape lg,,bg la duit rye byk sket kt aku tnda terima ksh

Mr.Thinker@Ali said...

banyak sikit macam mana tuu? banyak atau sikit? hahaha. :p

nanti lar, kalau ada terserempak, btau aku okay. ajak zura. lama dah tak dengar leteran dia. LOL! :p

jau said...

ha,,dulu ko jnji nk blnja aku ngn zura an..bila nk tunaikan jnji ko?

Mr.Thinker@Ali said...

ah. kau dan zura tak ada datang. macam mana? noob lar~

jau said...

nk datang men nya..dh ko xsetting tempat

Mr.Thinker@Ali said...

tempat mall dalam kampus. sbb ada coolblog kat situ. nanti btau zura. masa, minggu pertama ni je. :p

hahaha. masa bila2. asalkan korang senang. okay? :)