BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Apr 24, 2010

mari mengemas

ok,,mari kita mgemas!!!
esok lusa je kita nak Blah dari bumi kachi ini
yeah!!,,,jauhariatul amira sungguh bersemangat tuk berkemas
padahal lusa ada exam lagi
nampak kan disitu wahai rakan-rakan
tiada semangat seorg plaja dalam diri jauhariatul amira tapi penuh menjiwai tugas-tugas suri rumah plak

surirumah

hmmm..topik yang sangat best untuk dibincang kan...
seronok gak jadi surirumah
sudah pasti itu monolog dalaman orang len dan bukan nya aku
kalo jauhariatul amira,,beliau akan berkata begini
"halluuu,,,i nk jadi wanita berkerjaya ok! fullstop"

dah ko nak jadi wanita berkerjaya,,yang ko excited lebih duk mengemas-ngemas ni pehal??
ala,,aku saja je,,praktis...
mana tau blk umah esok lusa
ibu tersayang akan ungkapkan ayat ni
"semalam ada orang datang pinang awak,,awak sudi x"
aku nak siap sedia jawab
"ok,,no problen,,go on je ma,,i dun mind"
nnt lps grad boleh kawen terus
xyah pening nk pikir tuk nyanyi lagu cari jodoh cam wali band(ayat-ayat pasrah)
dan juga,,xpayah penat2 lukis sepanduk yg bertulis "do you want to marry me?"

ye,,memang aku seorang pemalas
pemalas tuk pikir jodoh2 ini
eleh,,kata malas tapi sibuk duk tulis jugak
cakap je lebih

memang la..aku kan suka tipu

bukan apa la,,musim2 exam ni,,mmg kawen adalah topik hangat dikalangan rakan2
pantang ada waktu senggang,,duk bercerita hal masa depan

baiklah,,ni warkah tuk jodoh aku...hahah
belum apa2 aku dah sibuk nak karang
___________________________________________________________________

kehadapan awak yang ditakdirkan berjodoh dengan saya,

tujuan saya menulis surat ini adalah untuk menyatakan bahawasanya saya sangat berharapkan kehadiran awak untuk membantu saya berubah ke jalan Allah yang benar.
Saya harap awak akan jadi seorang yang akan mengajar saya mengaji berlagu setiap subuh dan maghrib.
Saya juga harap awak akan lead saya sepertimana yang telah Allah perintahkan..
Saya mahu awak jadi imam hidup saya..
Macam2 yang saya mahu dari awak.
Saya tahu saya perlu jadi seorang muslimah yang terbaek untuk dapat awak yang baik..hidup ini perlu ada consideration kan<--ni ayat law,nnt saya ajar awak,subjek contract namanya(monolog dalaman). saya memang ada niat untuk berubah..tapi saya x mampu tuk berubah sorang2..saya perlukan pendorong disisi saya yang akan bantu saya ke arah yang terbaek..saya dah penah cuba..penah cuba untuk berubah..ye,,saya bukan berubah tuk dapatkan awak yg terbaek itu,,sebab saya tahu,,semua perkara yang dibuat hanya kerana Allah Taala..xboleh kerana makhluk... awak muncul la dulu..nanti saya akan ceritakan apa perubahan yang saya inginkan dalam hidup yang memerlukan pertolongan awak.. saya akan tunggu awak tuk menghulurkan tangan pada saya...opssss,,bkn saya tapi kepada ayah saya tuk menyatakan "aku terima nikahnya jauhariatul amira johar dengan mas kawen teeettttt"...


saya yang menunggu,

_____sign secantik mungkin___________

(jauhariatul amira binti johar)
___________________________________________________________________


HAHAHAHAH
gila sengal
ni pehal wat ayat yang mampu mengeluarkan segala isi perut ni
ko meroyan ke ape jau oiiiiiiiiii!!!!
xmalu ke pada masyarakat????
hah???
xmalu ke?
aku ulang!!!
ko xmalu ke???
hakhakhak

maap la rakan2..aku saja je
cuba tuk merasai kedewasaan sket
konon2 boleh nampak dewasa apabila sibuk memperkatakan soal jodoh
ala,,bila umo dah meningkat,,mesti orang akan slalu tanya pasal nak kawen ble kn
so,,aku pn cuba la masuk ke dalam isu jodoh@kawen ni
amik feel bak kata orang
macam ni rupanya perasaan orang berharapkan jodoh dia
mengkin surat tu xfeeling sangat
sebab aku belum pernah berpengalaman unuk tulis surat macam tu
bila tiba saatnya aku betol2 dewasa dan layak tuk tulis benda2 mcm tu,,,
aku akan cuba tulis sepenuh hati

hahahahah
mari kita guling-guling!!!!!
xsangka i blh karang ayat macam tu
cm desperado la plak...

GELAK LAGI Oiiiii!!!!!
HAKHAKHAK....
bapak sengal nya...
mari kita bergelak
cik adik o cik abang
hoi...
hoi..hoi...

3 comments:

sri sazila said...

hhhahaahhaa...rse mcm nak gelak guling2 je...ko nape ni jau...haaa....haa.....haaaaa.......
kene virus gatal dah...
tp surat ko tu bleh thn best la jau...
nmpakla yg ko tu suke bc novel jiwang..hehe...

nasrultukiman said...

oit jau!! ak dah follow ko!! cpt follow ak..heheh :P

jau said...

sri:aku dh lme xbaca nvel dowh..aku dh lpe pada hobi aku tersebut
jawe:ni pn lg sketul..suh ak follow,,bg la link